SOPA


În ultimele câteva zile, tot aud aceste 4 litere, și dacă tot am văzut că dau peste ele așa des, mă gândeam să văd ce e cu ele, și după o căutare rapidă pe google, am aflat numele întreg „Stop Online Piracy Act” sau pe română: „Stoparea piraterie online”.

După ce am citit pe aici, pe colo câte ceva despre această lege (am aflat că e un fel de lege, care e acum în discuție în America) vrea să închidă toate site-urile din online care distribuie toate aceste materiale. Gândiți-vă puțin la un internet fără Youtube, fără site-urile de hosting, fără Wikipedia, etc…

Aceste site-uri, dacă această lege va fi aprobată, vor dispărea. Deja un site a fost închis, și anume MegaUpload, și trebuie să luam atitudine. Această lege nu are în vedere doar închiderea site-urilor din America. După cum știți, și în Europa sa încercat o asemenea tentativă, numai că nu s-a reușit.

Mă rog… Acum văd că acest proiect SOPA este retras pentru reevaluare. sperăm să nu se dea drumu la această lege, deoarece va fi foarte inconfortabil pentru noi. O imagine de pe 9gag spunea astfel: Dacă ne vor lua site-urile de hosting, vom trece la torrente. Dacă ne vor lua torrentele, vom transmite prin stick-uri, dacă vor interzice stick-urile, vom schimba DVD-uri. Dacă vor stopa producerea de DVD-uri vom face schimb de hard-uri, până vom ajunge să facem schimburi și de PC-uri.

Voi ce credeți despre acest proiect, SOPA?

About PanTeraS

Ce pot sa spun despre mine? As putea spune orice, dar nu are rost, asa ca... mai bine va las pe voi sa spuneti. Sau... Click aici pentru mai multe detalii.
This entry was posted in Internet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to SOPA

  1. Pingback: Despre ACTA | Chile Liviu-Emilian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s