Despre ACTA


Știți că acum ceva vreme (nu chiar așa multă) am vorbit despre SOPA (am uitat totuși să vorbesc despre PIPA, dar e cam aceeași tâmpenie, numai ca e cu IP-uri), legea americană. Deși SOPA e mai nouă, „programul” ACTA are ceva vechime, și nu e de azi pe mâine.

Dacă SOPA am reușit, cel puțin pentru moment, să o stopăm, și să reușim ca legea să nu fie aprobată de către americani, cu ACTA e altă mâncare de pește. Dar mai întâi, să vă spun ce înseamnă ACTA.

„Partea teoretică”

ACTA = Anti-Counterfeiting Trade Agreement. (Combaterea contrafacerii acordului comercial, spus pe românește)

Okei. Ceea ce mi se pare ciudat, că pe 9gag, acel celebru site, pe care se pare că îl vizitez din ce în ce mai des, imaginea din câte am aflat atâtea, a fost ștearsă, și nu e prima de acest gen!

Ce presupune ACTA?
– O să-i lase pe cei care ne dau net (distribuitori) să ne poată urmări orice pas online.
– Nu o să mai putem urca sau descărca fișiere de pe net. Dacă vom face acest lucru, se va pedepsi ca și o fărădelege, cu amendă, ba chiar și închisoare.
-Va avea un efect negativ în liberul arbitru pe net, asupra scrieri pe internet cel puțin.

Vouă v-ar conveni aceste 3 lucruri? Pactul bineînțeles conține mai multe puncte, eu numai de astea 3 știu. Mă rog. Din păcate, ce ma face să fiu mai trist, e că, țara noastră, ROMÂNIA a votat ca acest program ACTA să fie aprobat alături de încă 21 de țări din Europa, pe lângă care se mai adaugă și America, Canada, Australia, Japonia, Coreea de Sud, New Zealand, Maroc și Singapore.

Singura țară care protestează împotriva acestui pact e Polonia, și au ieșit chiar și în stradă. Noi de ce nu am putea?
Era chiar și o petiție în descrierea postări de pe 9gag, și multe alte chesti, dar dacă aceasta a fost ștearsă, eu nu am de unde să știu unde se află. Eu am văzut doar imaginea.

„Părerea mea despre ACTA”

Având în vedere, că v-am explicat cam ce e cu acest ACTA, acum vreau să vă spun și părerea mea.

Imaginați-va o lume, peste 30 de ani (2042 să spunem) în care, pe net nu ar mai fii nimic altceva, decât un site, două, prin care, informațiile transmise sunt foarte plictisitoare și nefolositoare.

Gândiți-vă că copii voștri, vor intra pe internet, și dacă vă vor întreba „cum a fost internetul pe timpul tău?” tu ce îi vei spune? Foarte bine, dar din păcate, s-a pus această lege în aplicare, și, de atunci, suferim după un internet liber, în care să putem să ne exprimăm așa cum vrem, să downloadam orice găsim, și așa mai departe.

Mie unul, mi se pare cea mai proastă idee! Facem pagube, mare lucru, că până la urmă, pirateria va exista și în continuare, chiar dacă guvernul vrea sau nu vrea acest lucru. Într-un fel sau altul vom reuși să distribuim jocurile/filmele/muzica pe internet și fără să fim detectați de guvern.

Mă rog… cam lung acest articol, dar, acum vreau să știu părerea voastră despre ACTA!

About PanTeraS

Ce pot sa spun despre mine? As putea spune orice, dar nu are rost, asa ca... mai bine va las pe voi sa spuneti. Sau... Click aici pentru mai multe detalii.
This entry was posted in Internet and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Despre ACTA

 1. De Toate says:

  Tarabele cu cd-uri cu jocuri si muzica revin 😐

  • PanTeraS says:

   Nu stiu ce crezi tu, dar mie mie dor de acele tarabe… Si na, asa ar fi mai bine, dar nu cu muzica, gen manele sau populara, tot felul. Asa s-ar cumpara mai multa muzica/filme/jocuri originale, dar odata ce muzica si filmele abia se mai gasesc prin zona mea, e foarte greu, si decat sa dau comanda online, mai bine downloadez! 🙂

 2. Ceostoy says:

  Ce bine ar fi sa se aplice aceasta lege , cum nemtii pot si daca descarci ceva si nu platesti iti blocheaza calculatorul asa ar trebui facut si la noi . Prea multe lucruri au luat-o razna pe acest internet si ar trebui schimbate anumite lucruri . Prea e in floare pornografia …

 3. Pingback: Recomandarile zilei: linkuri recomandate | Blogatu

 4. Wilbert Luckhardt says:

  We’re going to lose the web if we do not stand up and fight against SOPA and ACTA.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s