Serialele bune nu sunt finanțate


Probabil asta o știți cu toți. Serialele care vă plac, se termină prea brusc, și ați da orice să mai vedeți câteva sezoane.

Așa s-a întâmplat în mai multe cazuri, cum ar fi serialele: Stargate Universe, Flashforward, sau „V”. Astea sunt doar câteva seriale. Foarte puține seriale bune ajung la un final.

Și după cum știți, sunt un mare fan al serialelor, de orice gen. Și tocmai azi, de când v-am spus că am terminat 2 and a half men , am reușit să termin un al 3-lea serial de atunci, acesta fiind serialul cu nr. 34 din actuala listă. Din cele 3 seriale urmărite (Shameless, White Collar – care încă continuă), unul singur, cel terminat azi, nu trebuia să se termine la sezonul 4. Serialul e The 4400, poate ați auzit de el.

La fel ca și cu serialul Heroes, sa terminat aiuria. Am dat exemplu serialul Heroes deoarece aceste două seriale se aseamănă între ele, și, nu văd de ce să nu le dau ca exemplu. Oricum, dacă vă place genul SF vă recomand să vă uitați și la Heroes și la The 4400, deoarece sunt 2 seriale foarte bune, chiar dacă nu vom vedea vreun final la aceste seriale.

Mă rog… De mâine probabil o să încep să văd serialul LOST, și o să revin cu o părere și despre el.

Voi ce seriale ați mai văzut?

About PanTeraS

Ce pot sa spun despre mine? As putea spune orice, dar nu are rost, asa ca... mai bine va las pe voi sa spuneti. Sau... Click aici pentru mai multe detalii.
This entry was posted in TV and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Serialele bune nu sunt finanțate

 1. dawgama says:

  aceeasi poveste si cu arrested development, cu 6 premii emy si un glob de aur, dar nu avea audienta, si l-au anulat 😦

 2. De Sanctuary ați auzit? Serial SF foarte bun, care s-a terminat în plop după patru sezoane..

 3. nepoate says:

  Totul tine de costuri prietene. Nimeni nu face un serial care sa nu aduca publicitate care sa le acopere costurile de productie. Nu are audienta, nu are publicitate, deci serialul merge in pierdere. Nu conteaza ca sunt 2 oameni carora le place, nu se justifica.
  Filmele sunt o afacere, e economie de baza. Nici tu nu ai baga bani intr`o afacere care te duce la faliment, nu`i asa?

  • PanTeraS says:

   Asa-i, da multe din serialele bune nu sunt sponsorizate. Si nu sunt 2-3 care s-au terminat aiurea, foarte putine sunt care se termina. Si poate anu asta nu ai audienta, da poate la anu iti creste, mergi asa, macar un an… da na, daca vezi ca nu il mai urmareste nimeni, pana la urma il inchizi.

   • nepoate says:

    M`ai inteles gresit man. Nici un serial nu e sponsorizat. Se investesc bani la inceput (foarte multi) de catre firma producatoare. Departamentul de marketing investeste apoi o groaza de bani in promovare, iar departamentul de publicitate merge mai apoi si bate la usile companiilor cu ratingul in mana si le cere bani ca sa apara pauzele publicitare din timpul difuzarii serialelor. Evident, daca nu esti sustinut puternic de rating, tot ce primesti este un ras in fata. Gandeste`te ca vorbim aici de milioane de dolari investite si chiar zeci de milioane daca ai in serial vedete. Gandeste`te de exemplu ca Ashton Kutcher din Two an a Half Men primeste peste 500.000 de dolari per episod. Inmulteste cu 10 episoade si vezi cati bani primeste un singur actor. Apoi adauga la acesti bani salariile pentru restul actorilor, plus cele ale echipei de productie, plus cheltuieli de promovare, plus alte cheltuieli aferente. Ai sa vezi ca un singur episod ajunge sa coste peste 1.5 milioane de dolari. In general, se face o idee despre rating dupa primele 5 episoade si daca nu merge, il inchizi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s